پوشاک اوت کوتور چیست؟

08 دی 1400
پوشاک اوت کوتور چیست؟

پوشاک اوت کوتور چیست؟ کلمه فرانسوی اوت کوتور یک کلمه بسیار آشنا برای علاقمندان به دنیای مد و فشن است. اوت کوتور از چه زمانی وارد صنعت پوشاک و مد شد؟ اوت کوتور به چه معناست؟ لباس اوت کوتور چه تفاوتی با سایر لباس ها دارد؟ خانه های مد فعال در زمینه طراحی و تولید اوت کوتور شامل چه برندهایی می باشند. با ما در این مقاله همراه باشید، در ادامه توضیحاتی پیرامون این موضوع ارائه می گردد.

معنی کلمه اوت کوتور

ریشه اوت کوتور به دوخت عالی و سطح بالا برمی گردد. به این صورت که در زبان فرانسه (Haute) به معنای «بالا و عالى رتبه» می باشد و کوتو (Couture) به معنای “دوخت و دوز” است. اما واژه‌ اوت کوتور به معنی «دوزندگی سطح بالا» ترجمه شده است. اما اوت کوتور در صنعت مد و فشن به مجموعه‌ خاص و منحصربه فردی از لباس‌ها گفته می‌شود که توسط خیاط‌های بسیار ماهر، مجرب و زبردست دوخته شده باشد. در این نوع دوخت ، تمام مراحل دوخت لباس از ابتدا تا انتها به وسیله دست انجام می گیرد.

تفاوت لباس های اوت کوتور با سایر لباس ها در چیست؟

تفاوت اوت کوتور با سایر لباس ها

پوشاک اوت کوتور چیست؟ این لباس ها با توجه به دوخت عالی و باکیفیتشان مطمئنا از پارچه‌های بسیار با‌کیفیت، گران قیمت و خاص نیز تهیه می شوند. بنابراین می توانیم انتظار داشته باشیم که فرآیند تولید این لباس‌ها بسیار طولانی‌تر از لباس‌های عادی باشد. چون در تهیه‌ این لباس‌ها، تکنیک‌های دوخت و دوز ویژه‌ای مورد استفاده قرار می گیرد.

پارچه های نفیس و باارزش

پارچه های نفیس و با ارزش

البته لازم به ذکر است که لباس هایی که از پارچه های باکیفیت و منحصر به فرد تهیه می شوند و همچنین در دوخت آنها از تکنیک های خاصی استفاده می شود مطمئنا بسیار گران قیمت هستند به طوری که یک سری از اشخاص از عهده خرید آنها بر می آیند. به این صورت افراد عادی قادر به خرید این قبیل لباس ها نیستند.

دوخت و دوز عالی

اما با وجود هزینه های بالا درطراحی و دوخت و دوز لباس و پوشاک اوت کوتور، مطمئنا تنها برندهای خاص و بسیار لوکس قادر به تهیه و عرضه این قبیل لباس ها هستند. با ما همراه باشید، در ادامه توضیحاتی پیرامون برندهای لباس های اوت کوتور ارائه می گردد. همانطور که در مطالب فوق اشاره نمودیم، تهیه لباس های اوت کوتور بسیار پرهزینه می باشد بنابراین فقط خاص ترین و معتبرترین برندها قادر هستند که لباس های اوت کوتور را به دنیای مد و فشن عرضه کنند.

قبل از پرداختن به اسامی برندها بهتر است نگاهی بیندازیم به تاریخچه اوت کوتور در جهان و همچنین با موسس و بنیانگذار لباس های اوت کوتور آشنا شویم.

مؤسس اوت کوتور کیست؟

خاستگاه واژه اوت کوتور به اوایل قرن ۱۷ میلادی برمی گردد. رز برتین در سال ۱۷۴۷ تا سال ۱۸۱۳ طراح لباس ملکه ماری آنتوانت بود. وی را می توان ترویج دهنده اوت کوتور در فرهنگ فرانسه دانست. خطوط راه آهن و کشتی های بخار باعث شد تا سفر به پاریس برای زنان طبقه ثروتمند فراهم شود. بنابراین آنها با خیال راحت به پاریس می رفتند تا لباس و ملزومات مورد نیاز خود را تهیه نمایند.

مهارت خیاطان پاریس زبانزد عام و خاص بود تا جایی که خیاطی آنها بر سایر خیاطان محلی ارجحیت داشت. بنابراین زنان طبقه اشراف با خود لباس های خیاطان پاریس را می آوردند و این موضوع فرصتی شد تا خیاطان محلی از روی لباس های خیاطان پاریس کپی بردارند. آخرین مد پاریس؛ این چیزی بود که زنان ثروتمند همواره برای خرید آن با هم به رقابت می پرداختند.

کوتوریر یا همان طراح و خیاط شخصی دوز می توانست یک شخص یا یک کمپانی باشد که برای مشتریان خاص لباس طراحی و تولید می کند. با این وجود امروزه از چارلز فردریک ورث به عنوان پدر اوت کوتور یا دوخت سفارشی سطح بالا نام برده می شود.

موسس اوت کوتور

همانطور که در مطالب فوق اشاره کردیم کلمه اوت کوتور، فرانسوی است اما اینکه بنیانگذار اوت کوتور یک شخص انگلیسی باشد، بسیار جالب است. تهیه کالکشن و مجموعه ای از لباس های اوت کوتور توسط طراح انگلیسی به نام “چارلز فردریک ورث” رقم خورد. هنوز جای سوال باقیست که این هنر چطور به فرانسه راه پیدا کرده است؟ نقل مکان و مهاجرت “چارلز فردریک ورث” در سال ۱۸۵۶ از انگلستان به فرانسه باعث تغییرات شگرفی در صنعت مد و فشن شد. این طراح انگلیسی تصمیم گرفت تا وقت و هزینه خود را صرف طراحی و تولید لباس های گران قیمت و ویژه نماید.

اولین فروشگاه اوت کوتور در جهان

فروشگاه اوت کوتور

“چارلز فردریک ورث” اولین فروشگاه اوت کوتور را در سال ۱۸۵۷ بنیانگذاری کرد. یکی از موضوعات جذاب و جالب این است که وی اولین فردی بود که از مجسمه های مانکن در ویترین ها استفاده کرد تا بتواند لباس های اوت کوتور را به معرض نمایش بگذارد. لباس هایی که در پشت ویترین فروشگاه از زیبایی و ظرافت می درخشیدند و استایل های گران بهای خود را به رخ بازدیدکنندگان می کشیدند.

دیری نپایید که “چارلز فردریک ورث” به عنوان یکی از طراحان معروف فرانسه شناخته شد و لباس های وی به عنوان لباس های گران قیمت مورد توجه طبقه ثروتمندان و اشراف قرار گرفت. یکی از مشتریان ثروتمند چارلز فردریک ورث، همسر ناپلون سوم بود.

چارلز فردریک ورث سالن مد خود را با نام “خانه ورث” راه اندازی نمود. افتتاح این سالن مد به ربع آخر قرن نوزدهم برمیگردد. همچنین وی اولین شخصی بود که از لیبل نام خودش بر روی لباس ها استفاده کرد.

پس از وی طراحانی پا به عرصه مد گذاشتند. طراحانی همچون ویونت، فورچی، لنوین، شنل، دیور و… به طراحی و تولید لباس پرداختند.

استانداردهایی که برای لباس های اوت کوتور تعریف شده است

با تمام ویژگی ها و توضیحاتی که در مورد لباس های اوت کوتور ارائه گردید باید بگوییم که عنوان اوت کوتور را نمی توانیم به هر نوع لباس سفارشی نسبت دهیم و همه برندها مجوز استفاده از این کلمه و همچنین تولید این قبیل لباس ها را ندارند. بنابراین وزارت صنایع فرانسه دست به کار شد و اقدام به ایجاد استانداردها و قوانین خاصی پیرامون این موضوع نمود.

سندیکای اوت کوتور

سیندیکای اوت وتور

هر برندی که بخواهد در زمینه لباس های اوت کوتور فعالیت داشته باشد باید عضو سندیکای اوت کوتور باشد. این سندیکا توسط وزارت صنایع فرانسه و در پاریس در سال ۱۸۶۸ بنیانگذاری شده است. اگر برندی بخواهد به جمع تولیدکنندگان لباس های اوت کوتور بپیوندد باید توسط اعضای این سندیکا مورد پذیرش واقع شود.

این سندیکا در سال ۱۹۴۵ معیارها و استانداردهای خود پیرامون لباس های اوت کوتور را مطرح نمود و سپس در سال ۱۹۹۲ این استانداردها را به روزرسانی کرد. بنابراین برندها و خانه های مد یا هر شخص حقیقی یا حقوقی اگر استداردها و معیارهای سندیکا را رعایت کند، می تواند از عنوان اوت کوتور در برند و تولید لباس های خود استفاده نماید. البته این معیارها شامل چندین بند می باشد که باید توسط برندهای مد نظر لحاظ گردند به این صورت که مزون ها باید دارای حداقل ۱۵ تا ۲۰ نفر باشند که تمام وقت مشغول فعالیت هستند. این افراد باید از مهارت های لازم برخوردار باشند و بتوانند برای مشتریان خصوصی لباس تهیه نمایند. همچنین این مزون ها باید در برخی از ماه های سال همچون ژانویه و ژوئیه کالکشنی شامل حداقل۵۰  طرح جدید لباس را برای عموم به معرض نمایش بگذارند.

نحوه دوخت لباس های اوت کوتور

اوت کوتور به طراحی و دوخت لباس های خاص گفته می شود. این لباس ها به صورت پرو و در چند مرحله تکمیل می شوند. این لباس ها از اولین مرحله دوخت تا آخرین مرحله توسط دوزندگان دوخته می شوند. دوزندگان از تکنیک های خاص و بسیار ویژه برای دوخت این قبیل لباس ها استفاده می کنند که بسیار زمان بر می باشد. علاوه بر دوخت، نوع پارچه های به کار رفته در این لباس ها بسیار گران قیمت هستند. برای دوخت این پارچه های مرغوب و باکیفیت، معمولا به ساعت ها زمان نیاز است. توجه به جزئیات و ظریف کاری ها یکی از نکات اصلی دوخت و دوز به شمار می رود.

هر لباس اوت کوتور به طور میانگین به حدود ۱۰۰ تا ۴۰۰ ساعت زمان نیاز دارد. با وجود تمام این سختی ها بازار این کسب و کار بسیار کوچک است. اما طراحان همواره جزو طرفداران پروپاقرص لباس های اوت کوتور هستند. چون طراحی و دوخت این قبیل لباس ها ضمن اینکه به فروش سایر محصولات برندها کمک می کند، باعث اعتبار آنها نیز می شود.

بنابراین لباس های اوت کوتور به صورت سفارشی طراحی و دوخته می شوند. همچنین این لباس ها در سایزها و رنگ های مختلف توسط برندها به بازار عرضه می شوند. اما در این بازار هدف تنها افراد خاص و گروه های مخصوص هستند. بنابراین مشتریان این قبیل لباس ها عموم افراد جامعه نیستند. در دوخت این لباس ها بالاترین سطح ظریف کاری و سنگ دوزی استفاده می شود. طبقه ثروتمندان و سلبریتی های دنیای مد و فشن، سینما و ورزش و همچنین موسیقی از لباس های اوت کوتور برای مراسمات خاص و تشریفاتی استفاده می کنند.

برندهای پوشاک اوت کوتور

برندهایی که مورد پذیرش سندیکای اوت کوتور هستند شامل ۱۸ برند هستند که می توانیم به تعدادی از آنها از جمله برند کوکو شنل، برند ژان پل گوتیه، برند کریستین دیور، برند پیر کاردن و برند ژیوانشی اشاره کنیم.

خانه های مد اوت کوتور

خانه مد اوت کوتور

در حال حاضر، خانه های مد که در حوزه پوشاک اوت کوتور فعالیت دارند سالانه یک میلیارد دلار فروش دارند. همچنین تعداد پرسنل آنها به  5000 نفر می رسد. بیش از ۲۲۰۰ خیاط در برندهای لباس اوت کوتور فعالیت دارند، دوزندگانی که در زمینه هایی همچون پارچه، کفش و دکمه تخصص دارند، در خانه های مد به طراحی و تولید لباس های اوت کوتور مشغول می باشند.

عضو مهمان در سندیکای اوت کوتور

اعضای مهمان در سندیکای اوت کوتور شامل برندهای آرمانی، ورساچه، ایلی ساب و والنتینو می باشند. اما این اعضا همچون اعضای رسمی سندیکای اوت کوتور مجوز فعالیت دارند ولی فعالیت آنها باید در خارج از پاریس صورت گیرد و آنها نیز همچون سایر اعضا باید به قوانین و استانداردهای تعریف شده از سوی سندیکای اوت کوتور پایبند باشند.

مشتریان لباس های اوت کوتور

طبقه اشراف و ثروتمندان از جمله مشتریان پروپاقرص لباس های اوت کوتور بودند. البته امروزه دنیای مد و فشن با تغییرات چشمگیری روبه رو شده است به نحوی که استفاده از لباس های ساده و راحت بخش عظیمی از استایل های روزمره افراد جامعه را به خود اختصاص داده است. همچنین مد سریع باعث شده تا روند طراحی و تولید لباس ها در پروسه زمانی خیلی کوتاهی انجام گیرد. بنابراین لباس های اوت کوتور مشتریان خاصی دارد که به جنبه تجملاتی و تشریفاتی این لباس ها بسیار تأکید دارند.

ستارگان سینما و سلبریتی ها

سلبریتی-ها-و-اوت-کوتور

هزینه بالایی که صرف دوخت و دوز و طراحی لباس های اوت کوتور می شود باعث شده تا قیمت های این قبیل لباس ها بسیار بالا باشد تا جایی که بسیاری از سلبریتی یا ستارگان سینما برای تبلیغات از این لباس ها استفاده می کنند. اوت کوتور با طراحی و تولید لباس های سطح بالا، لباس های انحصاری و همچنین لباس های سفارشی هنوز از جایگاه بالایی در صنعت مد برخوردار است.

در حال حاضر نمایش فشن شوهای اوت کوتور فقط به قصد فروش انجام نمی گیرد بلکه برای کسب اعتبار بیشتر برای نام های تجاری صورت می گیرد. امروزه ۲۰۰۰ زن در جهان خریدار لباس های اوت کوتور هستند. هفته مد اوت کوتور پاریس به عنوان یکی از معروف ترین فستیوال های مد در جهان شناخته شده است. در این فستیوال برندهای معروف و مطرح جهان لباس های نفیس خود را عرضه می کنند. نفیس بودن و ارزشمند بودن لباس های اوت کوتور باعث افزایش اعتبار برندها می شود. البته لباس های اوت کوتور نه تنها برای مشتریان بسیار گران قیمت و ارزشمند هستند بلکه برای سازندگان نیز بسیار پرهزینه می باشند.

کالکشن هفته مد اوت کوتور بهار_ تابستان ۲۰۲۱ پاریس

هر سال در پاریس قبل از اینکه ماه فوریه آغاز شود، هفته مد و فشن اوت کوتور برگزار می شود. تمام علاقمندان به خرید لباس های نفیس و باارزش در این مراسم حضور پیدا می کنند. در  هفته مد اوت کوتور بهار_ تابستان ۲۰۲۱ پاریس برندهایی همچون فندی، دیور، آزارو، اسکیاپارلی، اولیانا سرجینکو، آیریس ون هارپن، جیامباتیسا، شنل، الکساندر ووتیه، آرمانی، ولنتینو و ویکتور اند رولف حضور داشتند.

#پوشاک اوت کوتور #اوت کوتور #برند فندی #برند دیور #برند آرمانی

0
۰

دیدگاه شما

بدون دیدگاه

محصولات و برندها

پشتیبانی واتس آپ...
نیاز به راهنمایی دارید؟
پوشاک امی (عرضه مستقیم پوشاک اروپایی)
سلام
به وبسایت امی خوش آمدید.

چطور میتونم کمکتون کنم؟