لباس های رنگی را چگونه با هم ست کنیم؟

09 تیر 1399
ست کردن لباس های رنگی

لباس های رنگی را چگونه با هم ست کنیم؟ انتخاب رنگ لباس برای خیلی از افراد کار ساده ای نیست، این مشکل بیشتر در ترکیب رنگ پوشاک مردانه وجود دارد. خانم ها با شناخت قوی تری که از رنگ ها دارند معمولا کمتر با این مشکل مواجه هستند. جنس لباس و اندازه آن از مهمترین شروط انتخاب پوشاک مردانه و زنانه می باشد. مهم ترین نکته‌ بعد از اندازه و جنس، رنگ لباس می باشد.

بیشتر تولید کنندگان لباس برند لباس های خود را بر اساس چندین قوانین و تئوری رنگ تولید می کنند که بتوانند بین لباس های خود هماهنگی یا هارمونی به دست بیاورند. این قوانین و تئوری ها در طراحی محصولات دیگر مانند ماشین سازی، طراحی داخلی و سایر حوزه ها نیز کاربرد دارد.

دو عامل اصلی که تعیین کننده هستند.

  1. چرخ رنگ: چرخ رنگ برای شناسایی تفاوت و شباهت های بین رنگ کاربرد دارد.
  2. هارمونی(هماهنگی) رنگ: هارمونی رنگ عبارت است از نحوه ترکیب رنگ دو یا چند تیکه لباس براساس فرمول های کلیدی .

شاید ساده به نظر برسد، اما این موضوع پیچیده تر از آن است که فکر کنید. البته یکسری دستورالعمل وجود دارد که شما می توانید از آن ها استفاده کنید.

دایره رنگ یا رنگین کمان

دایره رنگ، دایره ای است که رنگ ها براساس فرکانس یا طوح موج شان دور تا دور آن چیده شده اند. برای افرادی که علاقمند هستند تا با رنگ ها کار کنند، چرخه رنگ می تواند یک ابزار مناسب و کاربردی باشد.

این سوال پیش می آید که نخستین چرخه رنگ را چه کسی و چگونه ترسیم کرد؟ برخی معتقدند که نیوتون اولین فردی بوده است که مطالعات در مورد دایره رنگ را آغاز نموده است. همچنین شکت نور در منشورها یکی از موضوعاتی بود که نیوتون پیرامون آن نظرات و دیدگاه های خود را به ثبت رساند. اما ارتباط دایره رنگ با شکت نور نیوتون چیست؟ در واقع ترتیب نورها پس از شکسته‌شدن در منشور، همان چیزی است که معمولاً به عنوان طیف رنگ‌های رنگین کمان یا همان دایره رنگ ها شناخته شده است.

چیدمان رنگ ها در دایره رنگ

در دایره رنگ، رنگ ها براساس طول موج یا فرکانسشان چیده شده اند. همچنین چرخه‌ رنگ، طیف فرکانسی رنگ‌های مرئی را نمایش می دهد. چون در محدوده مرئی –چشم انسان قادر به دیدن آن است – کم‌ترین فرکانس متعلق به رنگ قرمز و بیشترین فرکانس متعلق به بنفش است. همچنین ما قادر نیستیم رنگ‌هایی را که فرکانس آن‌ها کمتر از فرکانس قرمز است (مادون قرمز) و رنگ‌هایی را که فرکانس‌ آنها بیشتر از بنفش است (ماوراء بنفش) با چشم غیرمسلح ببینیم.

دایره رنگ به رنگ های سرد و رنگ های گرم تقسیم می شود. رنگ های زرد تا قرمز رنگ های گرم نامیده می شوند. از این رنگ ها برای بیان انرژی، حرکت و شادی استفاده می شود. در حالی که رنگ های سرد، طیف رنگ سبز تا رنگ بنفش را دربرمی گیرد.

چرا استفاده از دایره رنگ برای ست نمودن لباس های رنگی توصیه می شود؟ چون چرخه‌ رنگ به شما می‌آموزد کدام رنگ‌ها در کنار یکدیگر، ترکیب بهتری می‌سازند. هارمونی یا هماهنگی رنگ ها همان ترکیب خاصی از رنگ‌های موجود در این چرخه می باشد که به چشم انسان ترکیب خوشایندی می‌آید.

چرخه رنگ

چرخه رنگ ها

نظم طبیعی رنگ قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی، بنفش می باشد. یکی از نظریه هایی که در ترکیب رنگ لباس مردانه یا زنانه وجود دارد این است که هر رنگ لباس را با رنگ رو به رویی خودش ست کنید.

اما در صورتی که دقت کنید ترکیب رنگ قرمز با سبز خیلی عجیب به نظر می رسد. به همین دلیل ما باید چندین فاکتور دیگر مانند hue، Saturation (اشباع و روشنایی) را در نظر بگیریم.

hue نشان دهنده مکان دقیق رنگ در چرخ رنگ است. برای مثال در محیط چرخه رنگ سه نوع نارنجی وجود دارد. در صورتی که در جهت عقربه های ساعت بروید به رنگ زرد می رسید. همچنین در صورتی که خلاف ساعت بروید به رنگ قرمز می رسید. هیو از ترکیب سه رنگ اصلی زرد، قرمز و آبی تشکیل می شود. Saturation یا اشباع اشاره به شدت هر یک از رنگ ها دارد.

Brightness اشاره به میزان روشنایی هر یک از رنگ ها دارد، از مشکی با صفر درصد شروع می شود و تا ۱۰۰ درصد به رنگ سفید ادامه دارد. ترکیب رنگ ها می تواند کمی پیچیده باشد، اما هدف کلی این است که به شکلی منسجم، رنگ هایی که دارای کنتراست هستند را با هم ترکیب کنیم.

شاید عجیب بنظر برسد اما کنتراست پوشش شما را جالب تر و جذاب تر می کند و ترکیب درست رنگ ها پیوستگی مناسبی را در لباس های شما ایجاد می کند. برای اینکه یک قالب منسجم برای لباس های خود داشته باشید شما از سه رنگ دو رنگ متفاوت را انتخاب می کنید، اما برای رنگ سوم می توانیم چکار کنیم؟ در اینجا رنگ خنثی به کمک ما می آید.

رنگ خنثی چیست؟

رنگ های خنثی

رنگ خنثی شامل سه رنگ اصلی سفید، سیاه و خاکستری است. البته رنگ های آبی تیره، سبز زیتونی، خاکی و قهوه ای نیز جزء رنگ های خنثی هستند. به دلیل اینکه سه رنگ اصلی خنثی سفید مشکی و خاکستری Hue و اشباع ندارند از لحاظ فنی رنگ محسوب نمی شوند. پس به این معنی است که ما نه تنها می توانیم این رنگ ها را با هم ترکیب کنیم بلکه بدون به هم ریختن انسجام با رنگ های دیگر نیز ترکیب می شوند.

البته در این میان یک استثنا وجود دارد، رنگ خاکستری به دلیل اینکه متغییر روشنایی دارد باید با دقت بیشتری با رنگ های دیگر ترکیب شود. همچنین شما می توانید رنگ های خنثی را به سادگی با همدیگر ترکیب کنید.

۱. تک رنگی

تک رنگی

در انتخاب لباس تک رنگ ما باید از یک Hue استفاده کنیم، اما سطح روشنایی و اشباع می تواند با همدیگر متفاوت باشد.

در تصاویر بالا ترکیب رنگ لباس ها توسط تاد اسنایدر را می بینید، در هر دو تصویر Hue رنگ ها مشابه همدیگر است اما سطح اشباع و روشنایی آن ها متفاوت است.

۲. مکمل

رنگ های مکمل

مکمل ها دو پایه و اساس اصلی دارند، یکی از این مکمل ها به این صورت است که hue حول و حوش یکدیگر هستند یا اینکه این رنگ ها در چرخ رنگ مقابل یکدیگر قرار می گیرند. در این مدل، شما مطابق سلیقه خود می توانید سطح اشباع و روشنایی را در بین Hue که انتخاب کرده اید تغییر دهید.

۳. مشابه‌‎

رنگ های مشابه

انتخاب رنگ مشابه می تواند از دو یا سه رنگ با Hue کنار هم یا همسایه هم تشکیل شده باشد. در حالت ایده ال شما می بایست سطح اشباع و روشنایی مشابه هم انتخاب کنید، اما بعضی مواقع به سلیقه خود می توانید ترکیبی انتخاب کنید. رنگ های سه گانه ای در چرخه ی رنگ قرار دارند که نه رو به روی همدیگر هستند نه همسایه هم. ترکیب رنگ های صورتی، سبز و نارنجی نیاز به قلق دارند، شما باید حسابی حرفه ای شده باشید که بتوانید این رنگ ها را با هم دیگر ترکیب کنید. ما توصیه می کنیم فعلا به سراغ این رنگ ها نروید.

نقش ترکیب رنگ ها در استایل و تیپ

نقش ترکیب رنگ ها در استایل و تیپ

لباس های رنگی را چگونه با هم ست کنیم؟ اگر قصد دارید همواره از رنگ های مختلف در استایل خود استفاده کنید بهتر است با اصول و قواعد ست نمودن لباس های رنگی بیشتر آشنا شوید تا یک ترکیب عالی و فوق العاده را در استایل خود رقم بزنید. البته نباید از تأثیر رنگ ها در روحیه افراد غافل باشیم. برای خلق تیپ و استایل خود با لباس های رنگی به صورت کلی می توانید به دو روش اقدام کنید؛ به این صورت که لباس هایتان با هم همخوانی داشته باشد در غیراینصورت رنگ لباس ها باید متضاد یکدیگر باشد. البته اگر در ترکیب رنگ‌ها مبتدی هستید، در ابتدای کار برای ایجاد هماهنگی، می‌توانید رنگ‌های گرم را با یکدیگر و رنگ‌های سرد را با هم ترکیب نمایید.

چیدمان رنگ های مکمل در کنار هم

ست نمودن رنگ های مکمل در کنار هم برای لباس های بانوان فوق العاده عالی به نظر می رسد به عنوان مثال ترکیب آبی و نارنجی، قرمز و سبز و بنفش و زرد، استایل جذاب و شیکی را رقم می زند. با این وجود در نظر داشته باشید که در استایل خود از ترکیب بیش از دو رنگ استفاده نکنید یا کمتر از این مدل ترکیب استفاده نمایید چون باعث به هم ریختگی استایل شما می شود.

آقایان می توانند حداکثر سه رنگ در استایل خود داشته باشند به عنوان مثال یک رنگ شاد به همراه دو رنگ خنثی یا روشن یا تیره می تواند انتخاب مناسبی برای خلق یک استایل فوق العاده جذاب باشد. همیشه از یک روتین تکراری برای استایل خود استفاده نکنید چون باعث ایجاد یکنواختی تیپ و استایل شما می شود.

ست کردن رنگ های متضاد با رنگ های نیمه مکمل می تواند یک پیشنهاد مناسب برای آغاز یک تغییر در استایل و پوشش شما باشد. به عنوان مثال پوشیدن لباس هایی با رنگ های آبی و نارنجی یک ترکیب نیمه مکمل به شمار می رود. همچنین می توانید با ست کردن رنگ بنفش و نارنجی در کنار هم، تیپ و استایلتان را با ترکیبی از رنگ های سرد و گرم تغییر دهید.

روش های مختلف ست کردن؛ لباس های رنگی را چگونه با هم ست کنیم؟

روش های مختلف ست کردن لباس

بسیاری از افراد پوشیدن لباس هایی با رنگ های خنثی و تیره را ترجیح می دهند شاید چون تمایل دارند استایلشان همیشه در یک طیف رنگ قرار داشته باشد در حالی که ست کردن لباس های رنگی چندان دشوار نیست و با چند نکته ساده می توانید با ترکیب لباس های رنگی به استایل خود جلوه ای خاص و متفاوت ببخشید.

شناخت رنگ ها، استفاده از آن ها و ترکیب آن ها یک قانون اصلی برای برخورداری از بهترین ظاهر و تیپ است.

روش مونوکروم

اگر در استایلتان از یک رنگ ولی در طیف کمرنگ و پررنگ استفاده کنید می توانیم بگویم که از روش مونوکروم برای ست کردن لباس رنگی خود استفاده نموده اید. به عنوان مثال لباس هایی از طیف سبز کمرنگ و سبز پررنگ را در کنار هم قرار دهید. یا ترکیب لباس های سفید و مشکی در کنار هم یا چیدمانی از ترکیب رنگ های طوسی و خاکستری با هم را می توانید به روش مونوکروم نسبت دهید.

روش آمبره

در این روش از همان شیوه ست کردن مونوکروم برای لباس های رنگی استفاده می کنید با این تفاوت که در استایلتان از یکی از رنگ های مشکی یا سفید استفاده می کنید. از طریق این روش می توانید بالا تنه را با لباس های رنگی روشن و پایین تنه و کفش ها را با رنگ های تیره ست نمایید.

روش زئوس

در این روش یک رنگ را زمینه استایل خود قرار می دهید و رنگ مکمل دیگر را به عنوان تریم یا ترکیب کمتر رنگ استفاده می کنید. البته باید در نظر داشته باشید که در استایل خود بیش از دو رنگ شاد استفاده نکنید چون نتیجه بالعکس خواهد بود.

همچنین انتخاب رنگ متناسب با رنگ پوست و فصل نیز می تواند خلاقانه باشد. سمت راست چرخ، رنگ های گرم را شامل می شود، که رنگ های ایده الی برای فصل بهار و تابستان است، همچنین سمت چپ نیز رنگ های سرد را شامل می شود که برای فصل پاییز و زمستان مناسب هستند.

البته شما می توانید همه رنگ ها را به هر سبک و سلیقه ای که لباس می پوشید، با رنگ های خاکستری و سفید و سیاه ترکیب کنید. نهایتا شما مجبور نیستید این قوانین را بسیارجدی بگیرید. برای مثال شما می توانید یک شلوار آبی پر رنگ را با نارنجی پر رنگ ترکیب کنید، می بینید که این رنگ ها با هم تطابق دارند.

البته شما باید سه عامل اصلی Hue، اشباع و روشنایی را در نظر بگیرید. در صورتی که لباس رنگی می پوشید، سعی کنید که قبل از رفتن به بیرون نگاه کلی به لباس های خود بیاندازید. نهایتا در صورتی که حوصله این کار ها را ندارید سعی کنید بیشتر به دنبال رنگ های خنثی بروید.

لباس های رنگی و تأثیر آن بر روحیه افراد

رنگ های شاد و گرم تأثیر بسیاری بر روحیه افراد می گذارند به عنوان مثال رنگ های گرم از قبیل قهوه ای و خردلی باعث ترشح هورمون دوپامین در بدن می شوند. البته استفاده از رنگ های سرد نیز مزایای خود را دارد به این صورت که با تماشای رنگ های سرد و آرامشبخش، هورمون اکسی توسین در بدن ترشح می شود و فرد احساس آرامش می کند.

به چند نمونه از ست نمودن لباس های رنگی اشاره می کنیم. رنگ قرمز را می توانید با رنگ های خنثی از قبیل سفید، طوسی و کرم ست کنید. البته قرمز را می توانید با آبی و سبز روشن هم ست کنید. اما لباس سبز را می توانید با رنگ های گرم ست کنید. ترکیب رنگ سبز در کنار لیمویی یک استایل زیبا را رقم می زند. رنگ آبی روشن را با ارغوانی ست نمایید. این ترکیب باعث می شود تا رنگ پوست روشن تر به نظر برسد. ترکیب رنگ بنفش با زرد، هم به استایلتان زیبایی می بخشد و هم ترکیب این رنگ ها روحیه فرد را تقویت می کند. همچنین رنگ بنفش قابلیت ست شدن با رنگ های یاسی، صورتی، زرد و طلایی را دارد.

همانطور که در مطالب فوق بیان کردیم هر رنگی درجات مختلفی از طیف تیره یا روشن تر دارد بنابراین اگر می خواهید لباسی را ست کنید در ست خود بهتر است که از درجات مختلف رنگ های انتخابی تان استفاده کنید. با وجود همه این توضیحات اگر می خواهید تغییراتی در استایل خود و ست نمودن لباس های رنگی خود بدهید بهتر است اعتماد به نفس خود را بالا ببرید و از ترکیب و چیدمان لباس های رنگی در استایلتان نگران نباشید.

0
۰

دیدگاه شما

بدون دیدگاه

محصولات و برندها

پشتیبانی واتس آپ...
نیاز به راهنمایی دارید؟
پوشاک امی (عرضه مستقیم پوشاک اروپایی)
سلام
به وبسایت امی خوش آمدید.

چطور میتونم کمکتون کنم؟