دیور Dior

30 مرداد 1400
برند-دیور--

دیور Dior ، به عنوان یک برند لاکچری و محبوب فرانسوی ها و همچنین برند محبوب افراد خاص شناخته شده است. علاقمندان به دنیای مد و فشن با ما همراه باشید تا شما عزیزان را با تاریخچه این برند جهانی و جایگاه آن در فشن شوها آشنا کنیم.

تاریخچه برند Dior

وقتی صحبت از برند دیور می شود باید از کلماتی همچون لوکس گرایی، طراحی لباس های زنانه فوق العاده خاص نام ببریم. نام این برند برگرفته از نام موسس آن، کریستین دیور می باشد.

کریستین دیور یا خالق Dior

کریستین دیور در سال ۱۹۴۶ برند دیور را تأسیس کرد. او به عنوان یکی از طراحان معروف لباس های زنانه معروف و مشهور است. در این مطلب می خوانید که چه عاملی باعث شد تا کریستین دیور به دنیای مد و فشن وارد شود.

کریستین در شهر ساحلی گرانویل که در سواحل نرماندی فرانسه واقع شده است، به دنیا آمد، همچنین وی به‌عنوان دومین فرزند از پنج فرزند موریس دیور چشم به جهان گشود.

وضعیت مادی زندگی کریستین باعث شد تا شرایط برای ورود او به دنیای طراحی لباس فراهم باشد. به طوری که او در شرایط سخت و با فقر مالی به دنیا نیامد، بلکه او به عنوان پسر یک مرد ثروتمند توانست سرمایه بیشتری از پدر بگیرد. با این وجود خانواده کریستین اصرار داشتن که او در حوزه سیاست ادامه تحصیل بدهد.

موریس دیور کیست؟

موریس به عنوان پدر کریستین دیور، در حوزه تولید کود فعالیت می کرد و ثروت خوبی داشت. مادر دیور، ایزابل کاردامونه بود.

دنیای متفاوت دیور

دیور پس از تولد تا سن ده سالگی در نورماندی فرانسه ماند و در ده سالگی به همراه والدین خود به پاریس رفت. کریستین دیور به معماری علاقه داشت و در کنار آن گاهی به طراحی لباس نیز مشغول بود در حالی که رشته تحصیلی اش به تاسیس برند او ربطی نداشت زیرا او در رشته علوم سیاسی به تحصیل پرداخت و بعد از مدتی برای خدمت وارد ارتش فرانسه شد.

تأسیس گالری هنری

کرستین دیور در سال ۱۹۲۸، تصمیم  گرفت که یک گالری هنری افتتاح کند، به این صورت که در گالری هنری او، آثار هنرمندان مشهوری چون پابلو پیکاسو ، مارسل دوشان ، من ری ( امانوئل رادینسکی)، جوآن میرو و بسیاری دیگر به نمایش گذاشته شد.

معماری در طراحی های برند دیور Dior

علاقه دیور به معماری باعث شد که از خط و خطوط، فرم ها، اشکال و حجم در طراحی های خود بر روی لباس ها استفاده کند. سال ها بعد همین موضوع باعث شد تا انتقادات زیادی به سوی وی نشانه رود چرا که برخی معتقد بودن با نشان دادن برجستگی اندام ها در سبک طراحی های دیور، زنان به جای اینکه از پوشیدن لباس احساس امنیت و راحتی داشته باشند، به احساس معذب بودن دست پیدا می کنند.

بازگشت به پاریس

کریستین دیور تا سال ۱۹۳۵ وارد حوزه طراحی و مد نشد و فقط به صورت متفرقه به این موضوع می پرداخت تا این که در همان سال به شهر پاریس برگشت. او در سال ۱۹۲۹ و در سن ۲۴ سالگی، با مرگ هم‌ زمان مادر و برادر خود رو به رو شد. این موضوع باعث شد تا وی به افسردگی مبتلا شود.

از سوی دیگر، در همین زمان مشکلات اقتصادی  باعث شد تا پدرش کاملا درگیر شود بنابراین کریستین دیور به ناچار گالری هنری خود را تعطیل کرد. مجموعۀ این دلایل باعث شد که او اقدام به فروش طرح های اولیه از طراحی های خود کند. این اقدام باعث شد تا طرح های اولیه او  مورد توجه رابرت پیگرت قرار بگیرد تا جایی که وی کریستین دیور را استخدام کند.

بنابراین کریستین دیور تا زمان فراخوانده شدن به ارتش در سال ۱۹۴۰، نزد رابرت پیگرت به عنوان طراح مد مشغول به کار شد. استخدام کریستین دیور در سال ۱۹۳۸ در یک مجموعه طراحی و مد برای وی بهترین فرصت بود تا بتواند طراحی های خود را بر روی لباس ها پیاده کند.

جنگ جهانی دوم

با شروع جنگ جهانی دوم، دیور تصمیم می گیرد برای دفاع از کشورش به ارتش ملحق شود. او در سال ۱۹۴۲ ارتش را ترک و به پاریس بر می گردد.

تأسیس برند دیور Dior

کریستین دیور با یک مجموعه معروف تری در حوزه طراحی و مد همکاری می کند و در سالنی به نام لوسین للونگ مشغول به کار می شود. کریستین در سال ۱۹۴۶ با کمک های مارسل بوساک اقدام به تاسیس برند خود می کند. تلاش های بی وقفه دیور برای معرفی و عرضه محصولات دیور باعث می شود که سال ها بعد از این برند با عنوان امپراطوری طراحی لباس زنانه یاد شود.

نقش مارسل بوساک در تأسیس برند دیور Dior

مارسل بوساک فرد ثروتمندی بود و ۶ میلیون فرانک فرانسه و ۸۰ کارمند در اختیار کریستین دیور قرار داده بود. مارسل معتقد بود که سرمایه چندانی در اختیار کریستین دیور قرار نداده است برای همین برای او چندان اهمیتی نداشت که دیور با یک سرمایه اندک چیکار می کند.

اما همین عدم توجه و عدم دخالت مارسل بوساک باعث شد تا کریستین دیور با خیال راحت و تمرکز کافی به کارهای خانه مد برند دیور مشغول باشد. به این صورت کریستین دیور از توانایی خود در طراحی استفاده نمود تا جایی که توانست ایده هایش را بدون هرگونه مخالفتی در این شرکت اجرا کند.

حمایت های مالی مارسل بوساک زمینه را برای ایجاد خانه مد دیور فراهم ساخت، تا جایی که برند دیور موفق شد در سال ۱۹۴۷ به صورت رسمی محصولات خود را عرضه کند. در سال ۱۹۴۸ کریستین دیور در خیابان‌های پنجم و ۵۷ شهر نیویورک، خانۀ لباس‌های لاکچری خود را احداث کرد که در آن زمان، در نوع خود بی‌نظیر بود.

عطر برند دیور

کریستین دیور از اولین محصول برند خود با یک عطر خاص رونمایی کرد. بعدها عطر و ادکلن بخش کوچکی از محصولات برند دیور را به خود اختصاص داد. بخش بزرگی از تولیدات این برند به تولید لباس زنانه اختصاص داده شد. برند دیور محصولات مختلفی را به دامنه تولیدات خود اضافه کرد تا جایی که تولیدات این برند وسایل لوکس، لباس‌های مردانه و جواهرات را نیز در بر می گیرد.

عطر میس دیور Dior

کمپانی کریستین دیور، اولین عطر خود را با نام میس دیور عرضه کرد. کریستین این عطر را به یاد خواهرش کاترین دیور نامگذاری کرده بود. خواهر کریستین دیور در جنگ جهانی دوم در جبهه مقاومت فرانسه در مقابل نازی ها جنگید و به اسارت در آمد و تا سال ۱۹۴۵ در اردوگاه کار اجباری باقی ماند.

رایحه زیبای این عطر برای کریستین یادآور روزهایی است که وی و خواهرش در شهر گراس واقع در جنوب فرانسه سپری کردند. شهر گراس که به دیار و سرزمین گل ها شهرت داشت و کریستین به احترام خواهرش، اولین عطر برند دیور را به نام او نامگذاری کرد.

امروزه محصولات دیور در فهرست خوشبوکننده ها، عطرها و ادکلن های بسیار مختلفی را شامل می شود که توانسته است سلیقه های متفاوت را پوشش دهد. با این وجود قیمت بسیار بالای محصولات دیور باعث شده است تا این برند به یک برند لاکچری تبدیل شود.

“نیو لوک” ؛ فشن شوی معروف برند دیور Dior

این برند همچون برندهای معتبر جهانی دارای هفته های مد و فش شو می باشد که در آن ها به معرفی محصولات لوکس و لاکچری خود می پردازد.

یکی از معروف ترین فشن شوهای این برند، نیو لوک نام دارد که سهم بسیار زیادی در سرعت بخشیدن به موفقیت برند دیور داشته است.

نیو لوک به چه معناست؟

عنوان نیو لوک که به معنای نگاه جدید و همچنین ظاهر جدید می باشد در سال ۱۹۴۷ و ویژه پوشاک فصل های بهار و تابستان ارائه شد. در نمایش زیبا و فوق العاده این فش شو از ۶ مانکن برای معرفی ۹۰ مدل از طراحی های برند دیور استفاده شده بود.

مجموعه ۹۰ تکه ای بی نظیر کریستین دیور

کریستین دیور زیر نظر دو استاد و طراح بزرگ همچون ” رابرت پیگت و لوسین لیلانگ ” تعلیم دیده بود. وی در روز دوازدهم فوریه سال ۱۹۴۷، از مجموعه ۹۰ تکه ای خود که با عنوان “چهره جدید” نامگذاری شده بود، در خانه مد پاریس رونمایی کرد. انتشار این مجموعه بی نظیر در مجله باعث شد که از آن به عنوان نماد سخاوتمندی و واکنش به پایان جنگ جهانی دوم نام برده شود.

همچنین…

فشن شوهایی از این قبیل توانستند جایگاه مد و فشن کشور فرانسه که بخاطر جنگ جهانی دوم متحمل ضرر و زیان شده بود را ترمیم کنند. دیور در فشن شوی نگاه جدید یا ظاهر جدید از سبک های ساده و مصرف کم پارچه در نتیجه کمبود پارچه در جنگ جهانی دوم به سوی سبک جدید خود که زنانگی را به نمایش می گذاشت، حرکت کرد. کریستین دیور در این فشن شو از پارچه ها به مقدار فراوان در دوخت لباس ها استفاده کرده بود. این فشن شوها باعث شد تا سلبریتی ها و بازیگران معروف به مشتریان برند لاکچری و لوکس دیور تبدیل شوند.

درگذشت کریستین دیور

این طراح بزرگ و محبوب بر اثر عارضه بیماری قلبی و پس از سومین حمله قلبی اش در سال ۱۹۵۷ در گذشت. او تنها طراح و خیاط فرانسوی بود که موفق شده بود به عنوان یکی از چهره های سرشناس در مجله تایم از او نام برده شود. مرگ کریستین دیور برای مدتی دنیای مد و فشن جهان را شوکه کرده بود.

با مرگ کریستین دیور بخش طراحی شرکت برای مدتی دچار تشویش و سردرگمی بود تا جایی که  مدیریت وقت شرکت دیور یعنی «جیکوس روئیت» تصمیم گرفت تا فعالیت برند دیور را متوقف کند.

اداره کمپانی دیور

تصمیم تعطیل کردن کمپانی بعد از مرگ دیور، تصمیم خوشایندی نبود چرا که هیچ شخص دیگری به خصوص میسون دیور با این تصمیم موافق نبود. جیکوس روئیت، مدیر وقت برند دیور وقتی متوجه شد که کسی برای منحل کردن فعالیت این برند  با وی هم عقیده نیست در تصمیم خود تجدید نظر کرد.

جیکوس روئیت تصمیم به ترمیم این برند و از سر گرفتن فعالیت های کمپانی کرد بنابراین در اولین اقدام “ایو سن لوران” را استخدام کرد. « ایو سن لوران » به عنوان جوانی ۲۱ ساله، مدیریت هنری شرکت دیور را بر عهده گرفت.

«ایو سن لوران » با الهام گرفتن از طراحی های کریستین دیور، لباس هایی متنوع و در عین حال جذاب را عرضه کرد تا جایی که او به یک قهرمان و ناجی کمپانی دیور تبدیل شد.

موفقیت های برند دیور Dior

یکی از موفقیت های برند دیور طراحی تمام لباس های بازیگر معروف مارلین دیتریش در فیلم “ترس صحنه” بود. این بازیگر در یکی از فیلم های هیچکاک با عنوان “ترس صحنه” ایفای نقش کرد. جالب اینجاست که تمامی ویژگی های سبک بی نظیر و خاص طراحی های دیور در لباس های مارلین دیتریش به چشم می خورد.

از سوزن دوزی های ظریف و موشکافانه گرفته تا شنل های پرحجم و دامن های گنبدی شکل، به وضوح و زیبایی تمام در لباس های این بازیگر معروف خودنمایی می کرد. همچنین چهره های مشهوری چون مرلین مونرو، آواگاردنر، الیزابت تیلور و بسیاری از زنان مشهور جزو افرادی بودند که لباس های برند دیور را می پوشیدند و از سایر محصولات این برند نیز استفاده می کردند.

من یک کوتور هستم

در سال ۱۹۴۷ کریستین دیور اولین کتاب خود با عنوان “من یک کوتور هستم ” را به چاپ رساند. “دلم می خواست یک معمار شوم”یکی از معروف ترین جملات کریستین دیور، که در این کتاب بیان شده است.

کوتور کیست؟

به شخصی که طراحی و خیاطی لباس های سفارشی را بر عهده دارد، کوتور می گویند. کریستین دیور به عنوان یک کوتور معمولا طراحی لباس های زنانه  را بر عهده داشت.

سرنوشت خانه مد دیور Dior

امروزه وقتی صحبت از خانۀ مد دیور می شود طراحی لباس‌ های فشن، اکسسوری ‌ها، عطر و محصولات زیبایی به چشم می خورد به عبارت دیگر امروزه برند دیور یک ترکیب فوق العاده و بی نظیر از محصولات مختلف را معرفی و عرضه کرده است. اما زمانی که کریستین دیور، برندش را در سال ۱۹۴۷ راه ‌اندازی کرد، تمرکز وی بر روی “ارائۀ تعریفی مجدد از شیوۀ لباس پوشیدن خانم ‌ها” بود.

پیشرفت های برند دیور از ۱۹۷۵_۱۹۶۷

برند دیور بین سال ‌های ۱۹۶۷ و ۱۹۷۵ رشد قابل ‌توجهی را تجربه کرد به طور مثال در طی این سال ها مجموعه‌ های آماده برای استفاده معرفی شدند، همچنین اولین فروشگاه دیور بچگانه در پاریس افتتاح شد. خط تولید کریستین دیور مردانه نیز با موفقیت راه ‌اندازی شد. البته جرقه این پیشرفت به همین موارد ختم نمی شود چرا که برند دیور حوزه فعالیت خود را بسط و گسترش داد و فروشگاه ‌هایی در لندن، نیویورک و هنگ‌کنگ افتتاح کرد.

جان فرانکو فرره؛ مدیر دیور

 بعد از مارک بوهن و ترک سمت مدیریت دیور، جان فرانکو فرره در سال ۱۹۸۹ به عنوان مدیر جدید دیور منصوب شد، وی می دانست که وظیفه بزرگی بر عهده دارد اما این چالش را با کمال میل پذیرفت و طولی نکشید که خطوط لباس سفارشی و آماده دیور، به جایی رسیدند که هر کدام، به صورت جداگانه و مستقل اعلام موجودیت کنند. خط اصلی هم به کوتور کریستین دیور تغییر نام داد.

جان گالیانو کیست؟

جان گالیانو در سال ۱۹۹۶ مدیریت این برند لوکس را بر عهده گرفت. محبوبیت و معروف بودن وی زمانی به عنوان تیتر اول روزنامه شکل گرفت که پرنسس دیانا اولین لباس طراحی شده به دست جان گالیانو را به تن کرد.

کیف های خورجینی

یکی دیگر از افتخارات جان گالیانو در زمان مدیریتش، راه اندازی خط تولید کیف های خورجینی بود که استقبال بسیاری از آن شد. با این وجود نقطه ضعفی که بر طراحی های جان گالیانو وارد بود این بود که طراحی های وی بیشتر جنبه نمایشی و هنری داشتند به عبارت دیگر طراحی های وی کمتر قابلیت پوشیدن و مورد استفاده قرار گرفتن را داشتند.

مدیریت جان گالیانو دوام چندانی نداشت به نحوی که با اخراج او از کمپانی دیور، بیل گایتن به سمت مدیریت دیور منصوب شد، اما یکسال بعد برند دیور شاهد انتصاب راف سیمونز در سال ۲۰۱۲ به عنوان  مدیریت این کمپانی بود. راف سیمونز  با طراحی های منحصر به فرد خود، مجموعه ای زیبا و جذاب را به مجموعه های بی نظیر دیور اضافه کرد.

اولین مدیر زن

زمانی که زمزمه های تصمیم راف سیمونز برای ترک کمپانی دیور به گوش می رسید، بحث بر سر جایگزین وی و انتخاب مدیری خلاق و مبتکر برای مدیریت کمپانی دیور بالا گرفته بود. ماریا گراتزیا چیوری در سال ۲۰۱۶ به عنوان اولین مدیر زن برند دیور منصوب شد و تا به امروز نیز در این جایگاه خوش درخشیده است.

شرکت های چند ملیتی کالاهای لوکس LVMH

امروزه نام تجاری دیور به دلیل مجموعه لباس اختصاصی سطح بالا، لباس های دوخته شده مجلل، لوازم آرایشی و عطرهای لوکس، در سراسر جهان شناخته شده است. در حال حاضر، کریستین دیور هلدینگ اصلی مجموعه شرکت های چند ملیتی کالاهای لوکس LVMH است. طراحی‏ های مدرن طراحان دیور باعث شده است که برند دیور پس از گذشت هفت دهه از آغاز فعالیت خود، همچنان یکی از محبوب‏ترین برندهای دنیای مد باشد.

آرنو رئیس بزرگترین گروه محصولات لوکس دنیا یعنی ال وی ام هاش LVMH است. برنار آرنو با استفاده از سوبسیدهایی که دولت فرانسه به وی اعطا کرد و همچنین با کمک بخش بنگاه سرمایه گذاری بانک لازاد، توانست برند دیور را خریداری نماید. دولت فرانسه دنبال شخصی می گشت که بتواند این کمپانی در حال ورشکستگی را نجات دهد چون کمپانی دیور به عنوان یک امپراطوری نساجی، شرکت های بسیاری را در مجموعه خود جای داده بود.

فروشگاه های راه اندازی شده دیور در سراسر جهان

برند دیور ۱۶۰ بوتیک در سراسر دنیا را اداره می کند. از جمله رقبای کمپانی دیور می توان به شنل، لویی ویتون، گوچی و ورساچه اشاره کرد. ديور از سال ۱۹۴۶ میلادی در حوزه طراحی و تولید لباس مردانه و زنانه و انواع اکسسوری فعالیت دارد.

همین فعالیت ها باعث شد تا دیور به عنوان یک برند مد شناخته شده و محبوب در تمام دنيا و در زمينه تولید محصولات مختلف همچون کيف ، کفش ، پوشاک ، لوازم آرايشی ، عطر و … در سال ۲۰۱۸ فروشی بالغ بر ۳۰ میلیارد یورو را تجربه کند. همچنین برند Christian Dior  در بازه زمانی ۱۹۴۷ تا ۲۰۱۳ دارای ۱۴۳ عطر و ادکلن در کارنامه خود می باشد.

مدیران ارشد برند دیور

مدیران ارشد برند دیور به ترتیب شامل کریستین دیور، ایو سن لوران، مارک بوهن، جان فرانکو فرره، جان گالیانو، بیل گایتن، راف سیمونر و ماریا گراتزیا چیوری نام برد.

محصولات لوکس برند دیور

محصولات آرایشی و بهداشتی برند دیور

سرمایه ‏‏گذاران این شرکت، تأکید بسیاری بر لوکس بودن و کیفیت بالای تولیدات خود دارند. همچنین دیور همواره حامی و پیشتاز تحقیقات سلامت و مراقبت از پوست بوده است. محصولات آرایش چشم، محصولات آرایش و مراقبت از پوست و همچنین لاک و پولیشن از جمله محصولات آرایشی و بهداشتی این برند به شمار می روند.

پوشاک دخترانه و پسرانه

برند دیور تلاش کرده است تا از جدیدترین روش های تبلیغاتی و فضای مجازی استفاده نماید. این برند محصولات پوشاک دخترانه و پسرانه خود را در کمپین های تبلیغاتی جذاب و شاد و همچنین در اکوسیستم های مختلف به صورت حضوری یا دیجیتالی تبلیغ می کند.

کفش زنانه دیور

کفش زنانه دیور خود به بخش های کوچک تری مانند کفش های پاشنه دار، بوت، تخت، صندل و اسپورت دسته بندی می شوند.

کیف های زنانه دیور

طراحان این برند معتقدند که کیف ها باید به گونه ای طراحی شوند که بتوان آن ها را روزانه و در هر موقعیتی به دست گرفت.

0
۰
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه

محصولات و برندها

پشتیبانی واتس آپ...
نیاز به راهنمایی دارید؟
پوشاک امی (عرضه مستقیم پوشاک اروپایی)
سلام
به وبسایت امی خوش آمدید.

چطور میتونم کمکتون کنم؟