پارچه سوزنی

17 مهر 1400

پارچه سوزنی یا بافته نشده یکی از انواع  پارچه است که از الیاف کوتاه و بلند بافته نشده ساخته شده است ، که در واکنش های شیمیایی ، مکانیکی ، حرارتی به یکدیگر متصل می شوند. این اصطلاح در صنعت نساجی برای نشان دادن پارچه هایی مانند نمد استفاده می شود که بافته نمی شوند.

برخی از مواد پارچه سوزنی فاقد استحکام کافی هستند مگر اینکه توسط پارچه ای دیگر تقویت شوند. در سال های اخیر ، پارچه های سوزنی جایگزین فوم پلی اورتان شده اند.

تعریف

بافت اصلی
بافت اصلی

پارچه های سوزنی به طور گسترده ای به عنوان ساختارهای ورقه ای یا تار و پودی به هم متصل می شوند. این پارچه توسط فیبر یا رشته ها (و با لایه های سوراخ دار) به صورت مکانیکی ، حرارتی یا شیمیایی به هم متصل شده اند. پارچه های سوزنی، ورق های متخلخل مسطح یا پرزدار هستند که مستقیما از الیاف پلاستیک مذاب یا نوار پلاستیک ساخته شده اند.

 پارچه های سوزنی به صورت بافت ساخته نمی شوند. در واقع پارچه های سوزنی نیازی به تبدیل الیاف به نخ ندارند. به طور معمول ، درصد خاصی از پارچه های بازیافتی و مواد روغنی در پارچه های سوزنی استفاده می شود. درصد پارچه های بازیافتی بسته به استحکام مواد مورد نیاز برای مصارف خاص متفاوت است.

علاوه بر این ، برخی از پارچه های سوزنی پس از استفاده ، با توجه به درمان و امکانات مناسب ، قابل بازیافت هستند. به همین دلیل ، برخی از پارچه های سوزنی را برای کاربردهای خاص مورد استفاده قرار می دهند. این مصارف به ویژه در صنایع محصولات یکبار مصرف مانند بیمارستان ها ، مدارس ، خانه های سالمندان و اقامتگاه های لوکس مهم هستند.

عملکرد

پارچه های سوزنی پارچه های مهندسی شده ای هستند که ممکن است یکبار مصرف باشند ، عمر محدودی داشته باشند در عین حال از دوام بالایی برخوردار باشند. پارچه های سوزنی عملکردهای خاصی مانند جذب و دفع مایعات ، انعطاف پذیری ، کشش ، نرمی ، استحکام ، مقاوم در برابر شعله ، قابلیت شستشو ، کوسن ، عایق حرارتی ، عایق صوتی ، فیلتراسیون و استفاده به عنوان سد باکتریایی را ارائه می دهند. این ویژگی ها اغلب برای ایجاد پارچه های مناسب برای مشاغل خاص ترکیب می شوند، در حالی که تعادل خوبی بین عمر محصول و هزینه آن ایجاد می شود.

پارچه های سوزنی می توانند ظاهر ، بافت و استحکام یک پارچه بافته شده را داشته باشند. همچنین می توانند مانند ضخیم ترین روکش ها حجیم باشند. پارچه های سوزنی در ترکیب با سایر مواد ، طیف وسیعی از محصولات با خواص متنوع را ارائه می دهند. پارچه های سوزنی به تنهایی یا به عنوان اجزای پوشاک ، اثاثیه منزل ، مراقبت های بهداشتی ، مهندسی ، کالاهای صنعتی و مصرفی مورد استفاده قرار می گیرند.

کاربرد

کاربرد ها
کاربرد ها

مواد غیر بافته شده در کاربردهای متعددی استفاده می شود ، در زیر قسمت هایی از این مصارف آورده شده اند:

لباس های مجلسی ، روپوش جراحی ، پرده و روکش جراحی ، ماسک جراحی ، لباس مخصوص جراحی ، کلاه ، بسته بندی پزشکی، گاز استریل ، دستکش ، روکش کفش ، دستمال مرطوب حمام ،باند پانسمان زخم ، گچ ، فیلتر ، بنزین ، فیلتر روغن و هوا ، آب ، قهوه ، کیسه های چای ، صنعت داروسازی ، فرآوری مواد معدنی ، فیلترهای کارتریج مایع و کیسه ها ، کیسه های خلاء

از جمله مصارف دیگر الیاف سوزنی در راهسازی و شهرسازی است مانند استفاده ی آن در تثبیت کننده های خاک و زیرسازی راه، تثبیت کننده های پایه، کنترل فرسایش، احداث کانال، سیستم های زهکشی، حفاظت از ژئوممبران، حفاظت از یخ زدگی، موانع حوضچه و آب کانال، سد نفوذ شن و ماسه برای کاشی زهکشی، آسترهای دفن زباله.

الیاف سوزنی در مقایسه با نمونه های بافته شده خود از قدرت بیشتری برخوردارند و بنابراین اغلب در پروژه های حفاظت از فرسایش در مقیاس بزرگ مانند پروژه های Amrumbank West استفاده می شوند.

موارد دیگر

موارد مصرف
موارد مصرف

پارچه های سوزنی در تولید پوشک بچه گانه و پوشاک بهداشتی زنانه و سایر مواد جاذب، استفاده در پشت فرش ، کامپوزیت ها، ورقه های بادبانی دریایی، لمینت های روکش دار، حصیر رشته ای خرد شده، برای گلدوزی ماشین، بسته بندی که در آن نیاز به پارچه های مشبک است، کیسه های خرید، عایق (ضربات فایبرگلاس)، عایق صوتی برای لوازم خانگی ، قطعات خودرو و دیوارپوش، بالش ، بالشتک ، هسته تشک و روکش اثاثه یا، لوازم داخلی، ضربه زدن به لحاف یا تسلیحات، ماسک های مصرفی و پزشکی، پاکت های پستی، حمل و نقل (چوب ، فولاد)، لباس یکبار مصرف ، روکش خانه مقاوم در برابر آب و هوا، دستمال مرطوب اتاق تمیز و مواد گلدان برای گیاهان کاربرد دارند.

پارچه های سوزنی معمولا با چسباندن الیاف کوچک تر به شکل ورق یا توری شبیه کاغذ روی دستگاه کاغذ تولید می شود. سپس با اتصال این الیاف به صورت مکانیکی مانند نمد ، و با درهم بستن این الیاف توسط  سوزن های دندانه دار و اصطکاک بین الیاف منجر به تولید یک پارچه قوی تر می شود .

پارچه های سوزنی را در انواع لباس ها از جمله تیشرت ها و شورت های ورزشی استفاده می کنند، پارچه های سوزنی برای کاور های ورزشی نیز کاربرد دارد.

جنس

جنس
جنس

جنس الیاف سوزنی باتوجه به نوع مصرف آن متفاوت است، معمولا برای لباس های ورزشی سوزنی از جنس پلی استر استفاده می شود تا موجب خنک ماندن بدن ورزشکار شود.

روش های مقاوم سازی

پارچه های سوزنی در نوع خود هیچ مقاومت مکانیکی ندارند. برای ایجاد مقاومت در پارچه های سوزنی چندین روش می تواند مورد استفاده قرار گیرد:

پیوند حرارتی

استفاده از سیلر حرارتی

  • استفاده از کوره بزرگ برای پخت
  • روش hydroentanglement  : درهم تنیدگی مکانیکی الیاف توسط جت های آب
  • چسباندن الگوی اولتراسونیک: در عایق های بلند و یا پارچه / لحاف / ملافه استفاده می شود.
  • سوزن زدن: در هم تنیدگی مکانیکی الیاف با سوزن
  • پیوند شیمیایی (فرایند ولتایید): استفاده از چسب هایی مانند امولسیون لاتکس یا پلیمرهای محلول برای پیوند شیمیایی الیاف.
  • ذوب شده: فیبر به هم متصل می شود زیرا الیاف تضعیف شده هوا در حین تشکیل فیبر و تار همزمان با خود درگیر می شوند.

امیدواریم که این مقاله هم برای شما مفید واقع شده باشد. خوشحال می شویم که نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

0
۰
برچسب ها :

دیدگاه شما

بدون دیدگاه

محصولات و برندها

پشتیبانی واتس آپ...
نیاز به راهنمایی دارید؟
پوشاک امی (عرضه مستقیم پوشاک اروپایی)
سلام
به وبسایت امی خوش آمدید.

چطور میتونم کمکتون کنم؟