۱۳ مرحله تولید پارچه

06 آذر 1400
تولید پارچه در 13 مرحله

لباس هایی که هر یک از من و شما بر تن داریم، نقش مهمی در زندگی ما ایفا می کنند. از آنجا که خرید لباس آسان است و به راحتی به آن ها دسترسی پیدا می کنید به احتمال زیاد از نحوه تولید آن ( الیاف به پارچه ) اطلاعات زیادی ندارید.

در این مقاله شیوه تولید پارچه را به زبانی ساده مطرح می کنیم که دارای ۱۳ مرحله متوالی است و هر یک از مراحل به ترتیب زیر صورت می گیرد.

مراحل گام به گام تولید پارچه

پارچه با الیاف های مختلفی تولید می شود برای نمونه:

  • الیاف مصنوعی: این الیاف ساخت دست بشر است که از نمونه های آن می توان به ویسکوز، پلی استر و نایلون اشاره کرد که با محلول پلیمر مذاب ساخته شده اند.
  • الیاف گیاهی: این الیاف به صورت طبیعی در مزارع کشت می شوند، مانند: پنبه و کتان
  • الیاف طبیعی: الیاف طبیعی از مزارع پنبه و پروش دام برای تهیه مواد اولیه یعنی همان پشم و در طی چندین فرایند شیمیایی به دست می آید.

اولین مرحله تولید پارچه؛ تمیز کردن

در این مرحله آلودگی اجناس از بین می رود و این فرآیند در ارتباط با اجناس طبیعی از جمله ابریشم از اهمیت زیادی برخوردار است . این مرحله یکی از فرآیندهای اجباری در تمیز کردن الیاف های ابریشمی محسوب می شود.

دومین مرحله تولید پارچه؛ کاردینگ ( شانه کردن )

در ابتدای این مرحله یک مجموعی از الیاف در هم آمیخته قرار می گیرد که این الیاف را به دستگاه کارد منتقل می کنند تا همه ناخالصی ها از آن جدا شود و بعد از آن که تمیز شد، رشته ها و الیاف به صورت موازی مرتب می شوند.

بعد از این مرحله تعدادی از این الیاف با هم ترکیب می شوند و الیاف های بلند و یک دستی را به وجود می آورند. پس از این مراحل دسته الیاف بلند و باریک را به یک پایه بزرگ می پیچند.

شانه زدن در الیاف پشمی موجب می شود که تمام پرز و نخ های نا مرتب از بین برود.

سومین مرحله تولید پارچه؛ تاباندن الیاف

تاباندن الیاف به این معنی است که الیاف را می کشند (کشش) و پیچش می دهند که در آخر رشته به هم پیوسته نخ را می بینیم و می توانیم الیاف مختلف را باهم ترکیب کنیم و الیاف جدید با ویژگی های جدید را به وجود آوریم.

دو روش مهم تولید نخ، یکی چرخش حلقه ای و دیگری چرخش رو تو است که در عملیات چرخش در هر دو روش، الیاف به صورت مداوم در طول کشیده می شوند و پیچ و تاب می خورند که برای مقاومت بیشتر نخ از پیچاندن استفاده می کنند.

پیچ و تاب ها در جهت چرخش به سمت چپ، S و در جهت چرخش به سمت راست، Z نامیده می شود.

سه نوع نخ تولید می شود از جمله:

  1. نخ تک رشته ای: از الیاف پیچ خورده ساخته شده است و وقتی که از این نخ برای تولید پارچه استفاده می کنیم، پارچه سبک، ظریف و لطیفی را ایجاد می کند.
  2. نخ ۲ یا ۳ رشته ای: که مخصوص بافت های پارچه ای است و این رشته ها با هم پیچ می خورند و پارچه بسیار مقاومی را به وجود می آورند.
  3. نخ چند لا تابیده: این نخ از چندین رشته به هم تابیده شده تولید می شود همچنین می توان از از پیچیدن دو نخ سه لایه به هم، یک نخ شش لایه را به وجود آورد.

چهارمین مرحله تولید پارچه؛ تکسچرایزینگ (Texturing)

 در این مرحله عملیاتی صورت می گیرد که الیاف مصنوعی نظیر پلی استر ، نایلون، آکریلیک و دیگر موارد، خواصی را به دست می آورند که که به خصوصیت الیاف طبیعی از جمله پنبه، ابریشم و نزدیک می شوند. الیافی که تکسچره می شوند خاصیت کشسانی بیشتری را پیدا می کنند.

در واقع از تکسچره شدن به عنوان وسیله ای که که الیاف مصنوعی مانند: پلی پروپلین، نایلون و پلی استر را مستمراً به شکل های متفاوتی مثل: فنر، حلقه یا زیگزاگی شکل در می آورد، بدون آن که اثری روی تداوم طول الیافشان قرار دهد.

پنجمین مرحله تولید پارچه؛ نخ روی بوبین

دستگاه نخ روی بوبین

در این مرحله نخ را روی بسته های مناسبی گره می زنند تا آماده بافت شوند.

ششمین مرحله تولید بافت به پارچه؛ پارچه چله کشی

دستگاه چله کشی

وقتی که تولید پارچه را از بافت استعمال می کنند بعد از آن  نخ ها را بر روی یک نود یا اسنو می پیچند.

هفتمین مرحله تولید پارچه؛ آهار زنی

دستگاه آهار زنی

در این مرحله از مواد شیمیایی پلی وینیل الکل، پلی اکرلیک اسید، کربوکسی متیل سلولز یا نشاسته برای مقاومت در برابر کشش در هنگام بافت و کاهش پارگی رشته های نخ استفاده می شود.

هشتمن مرحله تولید پارچه؛ تولید منسوجات حرارتی یا بافت پارچه

در این مرحله دو دسته از نخ ها با هم بافته می شوند که در اثر تداخل نخ های تار و پود، پارچه تولید می شود. دستگاه ها جوری طراحی شده اند که عرض آن ها، عرض پارچه هارا محدود می کند و کل طراحی روی پارچه را تحت تأثیر قرار می دهد.

بر حسب معمول در کارخانه ها از دستگاه های بافندگی راپیر، شاتل معمولی و یا دستگاه بافندگی ژاکدار استفاده می کنند. فرآیندهای تولیدی این پارچه، پارچه های حلقوی یا کردباف و پارچه های بی بافته یا ملت بلون هستنند که پارچه های حلقوی شامل ردیفی از حلقه های به هم پیوسته نخ هستند که می توان با ماشین های مخصوص بافندگی یا با دست انجام شود.

 پارچه های بی بافته در طی تعدادی از فرآیند هایی مثل: نمد مالی، اتصال الیاف با چسپ و به کارگیری از حرارت برای ذوب کردن مواد تولید می شوند.

نهمین مرحله تولید پارچه؛ پرز سوزی (Singeing)

در این مرحله الیاف بیرون زده نخ را می سوزانند تا سطح یک نواختی را داشته باشد و این امر به صورتی انجام می گیرد که نخ یا الیاف را روی یک شعله گاز یا صفحات داغ مسی عبور می دهند و این کار با سرعت عمل مناسبی انجام می شود تا پارچه و نخ به طور کامل

نسوزد.

در حالی که حتی دود هم ندارند چون این الیاف بعد از این فرآیند روی یک سطح مرطوب قرار می دهند.

دهمین مرحله تولید پارچه؛ آهار گیری (Desizing)

در مرحله آهار گیری از موادی استفاده می کنند که باعث سخت وسفتی پارچه می شود. پیش از شروع عملیات تکمیلی این مواد باید از روی پارچه جدا شوند چون باعث می شود که عمل رنگریزی با مشکل مواجه شود.

 یازدهمین مرحله تولید پارچه؛ تمیز کردن یا سفید کردن

در تمیز کردن، الیاف را با مواد شیمیایی مختلفی شستوشو می دهند تا تمام ناخالصی های آن از بین برود.

دوازدهمین مرحله تولید پارچه؛ مرسریزه کردن (Mercerization)

دستگاه مرسریزه کردن

در این مرحله از مواد قلیای خاصی استفاده می شود که برای افزایش مقاومت و درخشش پارچه به کار می رود. پارچه های پنبه ای را در محلول های قلیایی مثل: پتاس، هیدرواکسید، لیتیوم و آمونیاک و … قرار می دهند.

از مزیت های مرسریزه شدن الیاف پنبه ای می توان به افزایش مقاومت کشش، افزایش طول تا حد پارگی، افزایش جذب آب، افزایش میل جذب رنگ و بسیاری دیگر از موارد اشاره کرد.

سیزدهمین مرحله تولید پارچه؛ رنگریزی پارچه

بیشتر اوقات رنگریزی را در مرحله اول انجام می دهند که رشته های نخ تازه تولید شده اند، چون باعث کیفیت مطلوب پارچه (پارچه دیرتر رنگ خود را از دست می دهد) می شود هرچند که در هر مرحله می توان رنگریزی را انجام داد.

عملیات تکمیلی (Finishing)

در عملیات تکمیلی با به کارگیری بعضی از مواد باعث می شود که پارچه ضد چین و چروک و ضد لک شود و همچنین برای بهبود بخشی خصوصیات کلی پارچه (افزایش استحکام، درخشش، زیبایی و دیگر موارد) نقش بسزایی دارد.

۶ نوع پارچه با بافت های مختلف

پارچه هایی که ما امروزه بر تن مان می کنیم دارای رنگ ها و انواع متفاوتی هستند که در کشور ایران ابتدا در فلات شروع به کار کرده است. انواع بافت های مختلفی در ایران تولید می شود که می توان به:

  1. بافت تاپستری (Tapstry): بافت تاپستری پیش از میلاد در مصر پایه گذاری شد و سپس در شرق میانه ادامه یافت و بعدها در ماکو رایج شد و روی پارچه به کار می رود.
  2. منیّر: دو روی دو پودی است و از این بافت ها در جاهای لازم در جهت ایجاد طرح و نقش استفاده می شود.

انواع دیگری از بافت های قدیمی وجود دارند که علاوه بر تار، زمینه را نیز شکل می دهند همچنین از دو سوی پود برای نقش اندازی در پشت انواع دیگری از پارچه ها استفاده می شوند که می توان به پارچه های:

  • بافت ملحم: پارچه ای است که از ابریشم و پود نخی غیر ابریشم تولید می شود.
  • بافت سقلاطون: بافت های این پارچه از ابریشم آمیخته با رشته های زرین است.
  • بافت قصب: از پارچه کتان نرم گاهی اوقات در بافت آن از الیاف زر و سیم استفاده می شود.
  • بافت مثقل: پارچه ای است که روی آن با الیاف سیم و زری گلدوزی می شود.
  • بافت کوفیه: گاهی نام پارچه ها برگرفته از مکانی هستند که ابتدا در آنجا تولید شده اند، برای مثال بافت کوفیه اول در شهر کوفه تولید شده است.
  • بافت طراز: بافت طراز یکی از انواع معروف ترین پارچه هایی است که در قرن های اول اسلام خیلی رایج بود و دارای حاشیه ی کتیبه دار است.

تولید پارچه

تولید پارچه
تولید پارچه

بیشتر پارچه های ما در حال حاضر از روش بافندگی که یکی از عمده ترین روش ها تولید بافت است استفاده می شود که می توان به بافت های ساده (تیغه ای)، پایه، فانتزی، دوبی و گز وپارچه جناغی و ساتن اشاره کرد.

پارچه از سایر نخ های به یکدیگر بافته شده از جمله نخ، نایلون و پشم به یکدیگر تولید می شود. از پارچه برای تولید پرده ، محلفه و لباس که یکی از مهم ترین چیزهایی است که در زندگی به آن نیاز داریم و برای هر فردی قابل توجه و کاربرد است.

 علاوه بر ظاهر لباس به جنس آن نیز اهمیت می دهیم البته امکان دارد گاهی اوقات با این صحنه روبه رو شویم که هرچند لباس در طرح و رنگ جذابی تولید شده باشد، هنگامی که آن را می پوشیم دچار خارش و یا انواع دیگری از آلرژی های خاص می شویم که در هر فرد عمدتاً متفاوت است.

مسلماً هیچ کس راضی به این امر نیست که خود را مورد آزار و اذیت قرار دهد برای پوشیدن لباسی که کیفیت و جنس مناسبی نداشته باشد با این حال شما به دنبال لباس هایی هستید که هم از لحاظ کیفیت، طرح و رنگ و مد با سلیقه شما گنجایش داشته باشد که برای خریدن همچین لباس هایی مجتمع بازرگانی پوشاک امی را به شما معرفی می کنیم.

مجتمع بازرگانی پوشاک امی

فروشگاه پوشاک استوک امی

مجتمع بازگانی پوشاک امی دارای انواع مختلفی از بافت های زنانه، بچه گانه و مردانه است. از آنجا که با تعریف بافت آشنا هستید، بافت یکی از انواع متداول ترین انواع پارچه است که به دلیل طرح و رنگ و مدل های خوش فرم و محافظت از سرما بیشتر در فصول زمستانی مورد استفاده قرار می گیرد.

بافت زنانه

یکی از بافت های منحصر به فرد زمستانی مربوط به بافت های زنانه است که در انواع رنگ و مدل های لوکس در استایل های زمستانی و پاییزی جایگاه خاصی را پر کرده است. از لباس های زمستانی زنانه می توان به ژاکت، پالتو و پلیور اشاره کرد که جزء استایل های پر طرفدار محسوب می شوند.

اگر به طور کلی به بافت های زنانه نگاه کنیم در نگاه اول با تفاوت چندانی میان بافت ها روبه رو نمی شویم برای مثال انواع متفاوتی از ژاکت داریم که بعضی ها از زیر گردن تا کمر را پوشش می دهند و برخی دیگر، دکمه و آستین دارند که قابل ست با انواع دیگری از لباس ها هستند.

پلیورها از نظر جنسی شامل: پلیور نخی، پلیور کشمیری، پلیور پشمی و پلیور با الیاف مصنوعی هستند.

 در مجتمع بازرگانی پوشاک امی برند اسمارا، که یک برند منحصر به فرد پوشاک زنانه است که ارائه می شود همچنین اسمارا یکی از محصولات کشور آلمان است که در تولید پوشاک خود از پلی استر و پنبه استفاده می کند به همین دلیل جنس پوشاک این برند نرم و لطیف، نازک و دارای کشسانی مناسبی هستند.

برند اسمارا (Esmara): در بخش لباس و کفش های زنانه فعالیت دارد. برند اسمارا کار خود را در حوزه ی خاصی شروع کرده است زیرا که زنان نسبت به مردان اهمیت بیشتری به طرز پوشش خود می دهند و خوشبختانه در این امر پیشرفت چشمگیری داشته است.

بافت مردانه

بافت های مردانه نیز در انواع مدل های متفاوت تولید می شوند، برای نمونه: طرح های ساده، راه راه، طرح آران (دارای خطوط لوزی برجسته هستند که زیبایی خاص خود را دارد.) و طرح آرگیل (دارای خطوط لوزی شکل هستند.) و انواع مدل های دیگری را می توان نام برد همچنین دارای بافت های نازکی هستند که در فصول بهار و پاییز استفاده می شود.

برند لیورجی (Livergy): برند لیورجی زیر شاخه ی هلدینگ لیدل آلمان به حساب می آید. این برند در تولید پوشاک مردانه فعالیت دارد. از جمله پوشاکی که این برند تولید می کند عبارتند از: انواع لباس زیر، لباس های ساحلی ، انواع لباس خانگی و راحتی، لباس های بیرونی و همچنین به لباس های زمستانی می توان اشاره کرد.

بافت بچه گانه

در بافت بچه گانه انواع بافت های ساده و فانتزی را داریم که بافت های دخترانه نسبت به بافت های پسرانه دارای مدل و استایل های رنگا رنگ بیشتری است و همچنین دارای تزئینات متنوع تری نسبت به بافت پسرانه است.

مجموع ست بافتنی پسرانه که در مجتمع بازرگانی امی به خریداران و مشتریان عزیز ارائه می شود شامل: کلاه، پاپوش بافتنی، ژاکت بافتنی و بسیاری دیگر از انواع و مدل های دیگر هستند.

برند لوپیلو (Lupilu): این برند تولید کننده ی پوشاک بچه گانه است که در مدل های متنوع کاپشن، بارانی، مدل تو کرکی و مدل چیریکی محصولات خود را در خدمت خریداران و مشریان عزیزر قرار می دهند.

 پس می توانید پوشاک مورد نیاز خود را در انواع جنس های مختلف با کیفیت عالی در مجتمع بازرگانی پوشاک امی تهیه کنید که در ادامه مقاله آدرس شبکه های اجتماعی برای خرید اجناس مورد نظرتان را در اختیار می گذاریم.

همچنین…

جلی کوردی په سته ک

علاوه بر انواع بافت های قابل پوشش که در مد و رنگ های متفاوت داریم، بعضی از بافتنی ها هستند که مربوط به یک ملت و قومیت هستند که پوشش این نوع از بافتنی ها مردم یک ملت را از دیگر اقوام جدا می کند، طوری که به عنوان یک شناسنامه به کار می رود.

در این مطلب می توانیم به یکی از بافتنی های معروف و چشم زدی به نام  پستک ” په سته ک ” اشاره کنیم، البته پستک با نام های ” کوله باله و فرنجییش ” نیز شناخته شده است که یک نوع کت بافتنی مخصوص مردان کورد است و بیشتر مردهای ناحیه هورامان از آن استفاده می کنند.

یکی از تنها بافت هایی که در دنیا نیازی به دوخت و دوز ندارد، پستک است و این امر موجب جلب توجه زیادی برای قومیت های دیگر شده است و فقط در رنگ های سیاه، قهوه ای وسفید تولید می شود و از پشم بز و گوسفند برای تولید آن اسفاده می شود همچنین از این بافت ها برای تولید پارچه استفاده می شود.

این بافتنی محبوب ملت کورد بیشتر در فصل های زمستان برای محافظت از سرما به کار گرفته می شود و گاهی اوقات هم در فصل های دیگر از جمله تابستان مورد استفاده قرار گرفته می شود که منجر به کاهش گرمای تابستان می شود.

#تولید_پارچه #پارچه #۱۳_مرحله_تولید_پارچه #بافت_مردانه #بافت_زنانه #بافت_بچه_گانه #بافت_محلی

0
۰

دیدگاه شما

بدون دیدگاه

محصولات و برندها

پشتیبانی واتس آپ...
نیاز به راهنمایی دارید؟
پوشاک امی (عرضه مستقیم پوشاک اروپایی)
سلام
به وبسایت امی خوش آمدید.

چطور میتونم کمکتون کنم؟